Furcsa büntetést szabott ki a Korean Air az egyik járat kapitányára és a vezető légiutas-kísérőre: a kapitány ivott a járaton, ezt jelentette a purser, de végül őt fokozták le, a kapitány megúszta szóbeli figyelmeztetéssel.

A Korea Times az amerikai CBS jelentésére hivatkozva számolt be arról, hogy a tavaly december 30-án Szöul-Incshon és Amszterdam között üzemeltetett járaton mi történt.

A kapitány még a járat indulása előtt elsétált az egyik üdvözlő italokat tartalmazó kocsi mellett és megpróbált egy pohár pezsgőt elemelni. Ezt észrevette az egyik légiutas-kísérő, és azt mondta a kapitánynak, hogy a járat fedélzetén nem ihat, tegye vissza a pezsgőt. Mire a kapitány azt mondta, adja neki oda papírpohárban, majd elvett egy nem alkoholos italt.

A Korean Air 200. Boeing repülőgépe (Fotó: Korean Air)

Órákkal később a kapitány azt kérte, hogy vigyenek be neki egy pohár bort, de ezt a vezető légiutas-kísérő megtagadta tőle.

Az esetet a purser jelentette az első tisztnek és a többi légiutas-kísérőnek, de kérte, hogy ne mondják el a kapitánynak, hogy tudnak az esetről. Az első tiszt azonban elmondta a kapitánynak, ami miatt a purser és az első tiszt összeveszett egymással.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az amszterdami landolás után a vezető légiutas-kísérő hivatalosan is panaszt tett a Korean Air névtelen bejelentő vonalán. Később őt és a kapitányt is beidézték egy meghallgatásra, amely után meglepetésre a kapitány mindössze szóbeli figyelmeztetést kapott, a vezető légiutas-kísérőt viszont lefokozták, mert őt tették felelőssé a járat teljesítése közben kialakult vitáért.

Fotó: Korean Air

A Korean Air méltányosnak nevezte az ítéletet, azt állítva, hogy a kapitány nem okozott valódi problémát, a purser viszont sértő megjegyzéseket tett a vita során.