Sajtóértesülések szerint a Virgin Atlantic megkörnyékezte a gazdát kereső Flybe-t, lehet, hogy a regionális járatokat teljesítő angol légitársaság számára van kiút a slamasztikából.

A kizárólag hosszútávú járatokat teljesítő Virgin Atlantic az ATW Online jelentése szerint elkezdte átnézni lehetőségeit, hogy ajánlatot tudjon tenni a vergődő regionális flybe légitársaságra.

A sajtóértesülésekre reagálva a két cég közös nyilatkozatot juttatott el a tőzsdefelügyelethez, amelyben megerősítették, hogy a két társaság tárgyalásokat folytat, a Flybe úgy fogalmazott, hogy a Virgin Atlantic az egyik piaci szereplő, aki érdeklődött a cég iránt.

Forrás: Wikimedia Commons

A Virgin Atlantic azt írta, a két cégnek már most is van kereskedelmi és codeshare megállapodása egymással, a jövőbeni esetleges összefonódás a további kereskedelmi együttműködésektől kezdve egészen az ajánlattételig tarthat. A két cég további részleteket nem közölt, annyit írtak még, hogy a további fejleményekig nem kommunikálnak és egyáltalán nem biztos, hogy a Virgin végül tényleg tesz ajánlatot.

 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Flybe a hónap elején jelentette be, hogy partner keres a további üzemmenet biztosítása és átalakítása érdekében és meg nem nevezett résztvevőkkel megkezdték a tárgyalásokat. A társaság egy ideje már szűkíti a portfólióját, a budapesti járatukat is beszüntették, és az emelkedő kerozinár mellett a kereslet csökkenése, a font dollárhoz és euróhoz viszonyított árfolyamváltozása és a folyamatosan erősödő verseny is betett.

A Delta, illetve hamarosan Air France-KLM résztulajdonban lévő Virgin Atlantic az elmúlt években többször is próbált európai regionális hálózatra szert tenni, főként légicégek felvásárlásával, a bmi British Midland végül a British Airwaysnél kötött ki, az Aer Lingussal pedig Little Red néven indítottak közös járatokat, de az ötlet 2015-ben elhasalt.