Vevőt keres a brit Flybe Group, vagy összeolvadna más légitársasággal, miután nem jött össze a cég eladása az ír Stobart Groupnak, valamint a Flybe a magas olajárak, gyenge kereslet és a brexit okán gyengélkedő font miatt kénytelen volt profit figyelmeztetést kiadni.

Az exeteri központú regionális légitársaság igazgatóságának közleménye szerint a cég eladása szükséges a légitársaság újra nyereségessé tételéhez, ezáltal a Flybe jövőjének megmentéséhez.

A Flybe az Evercore tanácsadócéget bízta meg azzal, hogy találjanak vevőt a cégre és a tárgyalásokat lefolytassák a lehetséges kérőkkel. Mindeközben a Flybe a pénzügyi tanácsadó cég segítségével további kapacitás és költségcsökkentő intézkedéseken dolgozik.

A Flybe eddig a legnagyobb független európai regionális légitársaságként működött, éves szinten 8 millió utassal, 80 repteret lefedő hálózattal és 78 repülőgéppel.

Médiaértesülések szerint a cég jelenlegi értéke 25 millió angol font körül mozoghat. A 2010-es értékéhez képest 90%-kal ér kevesebbet most a légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A London-Southend repülőteret is üzemeltető ír Stobart-csoport korábban érdeklődött a Flybe átvétele irányt, azonban az üzlet végül zátonyra futott.

Megszűnik a budapesti járat is

Forrás: Budapest Airport

Amint arról korábban beszámoltunk, több London-Southend repülőtérről üzemelő járatával együtt a budapestit is megszünteti a flyBe.

Az angol légitársaság jelentősen visszavágta a kelet-londoni repülőterén működő állomásáról induló járatainak számát, ezek között sajnos a budapesti járat is “áldozatul esett”.

A légitársaság 2017. májusában nyitotta meg útvonalát Budapestre, a hetente háromszor közlekedő járatokat nagyrészt Embraer E195-ös repülőgépekkel teljesítik. A flyBe utolsó London-Southend – Budapest járata a legfrissebb menetrendi információk szerint 2019. január 5-én közlekedik.

A járatok megszüntetésének hátterében az állhat, hogy a Stobart Air, mely a járatokat üzemeltette franchise szerződés keretében a flyBe-nek, kivonja több E195-ösét Southend repteréről és nem repül többé az angol cégnek – miután a Stobart Groupnak nem sikerült bevásárolnia magát a flyBe légitársaságba.