Nem sokkal 14 óra után megérkezett Budapestre a Flybe első járata London Southendről, az Embarer E-190-est a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A brit regionális légitársaság első járata mintegy öt hónappal a bejelentés után szállt le, a Flybe még december végén jelentette be, hogy heti három alkalommal közlekedik majd a Londontól keletre lévő repülőtér és a magyar főváros között. Ezzel a nyári menetrendben már 6 légitársaság és 5 repülőtér áll rendelkezésre az utasoknak, ha Londonba szeretnének repülni. A brit fővárostól északra Luton és Stansted, nyugatra Heathrow, délre pedig Gatwick repülőtere ismert a magyar utazók számára.

A Budapest Airport adatai szerint tavaly 1,5 millió utasuk volt a brit és magyar főváros között, ez 14 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet. Az eddigi adatok azt mutatják, hogy a trend folytatódik, így a Flybe hozzájárulásával ismét kétszámjegyű bővülés lehet a két város között légi utasforgalomban.

Southend környékén a repülőtér felmérése szerint mintegy kétezer magyar háztartás van, nekik mindenképpen könnyebbséget jelent majd a közelebbi repülőtér. Szintén ezen repülőtér mellett szól a bővíthetősége, és még kiaknázható kapacitásai is. Luton hamarosan megtelik, Heathrow bővítése még várat magára, Gatwicken is véges kapacitás, mert nem építenek új futópályát, Stanstedet pedig a Ryanair tölti meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az exeteri székhelyű Flybe légitársaság Európa legnagyobb független regionális fuvarozója. Éves utasforgalma tavaly 8,2 millió volt, kiigazított eredménye szolid, 5,5 millió fontos nyereséget mutatott, de egy évvel korábban még 25,5 millió fontos veszteséget írtak le. Flottájuk ATR-ekből, Embraerekből és Bombardier Q400-asokból áll, 81 gépes parkjával mintegy száz célállomásra repül.

Fotó: Budapest Airport | © AIRportal.hu

Fotó: Budapest Airport