A Randstad Hungary 2024-es díjátadóján a Wizz Air kapta a legvonzóbb munkáltatónak járó elismerést a szállítmányozás és logisztika kategóriájában.

A légitársaság közleménye szerint a Randstad Employer Brand díjakat a világ legnagyobb független munkáltatói márkakutatása alapján osztják ki. A 34 országban zajló felmérés olyan munkavállalói szempontokat és motivációkat vizsgál, mint a bér, a légkör, az állásbiztonság vagy az adott vállalat pénzügyi stabilitása. Ebből kiderült, hogy továbbra is a jövedelem az első számú tényező egy-egy munkahely kiválasztásánál.

A Wizz Air jelenleg 8000 embert foglalkoztat, köztük irodai munkatársakat, pilótákat és légiutas-kísérőket – ez a szám azonban az évtized végére már húszezerre fog növekedni.

A magyarországi oktatási központjában 2021 óta évente nagyjából 1500 fő végzi el a hat héten keresztül tartó légiutas-kísérő képzést. A résztvevők között az elmúlt időszakban megnövekedett a férfiak aránya is: jelenleg a tanulók körülbelül 35 százalékát teszik ki.

(Forrás: Wizz Air)

Ugyancsak a Wizz Air lett Magyarországon elsőként jogosult nemzetközileg elismert légikísérő alapképzési tanúsítványt kiállítani a növendékei számára. Biztosított számukra a versenyképes fizetés, a kedvező havi beosztás és számos szakmai fejlődési lehetőség is. Többek közt oktatóvá vagy márkanagykövetté válhatnak, illetve csatlakozhatnak a vállalat Cabin Crew to Captain programjához, amelynek révén pilótaként is valóra válthatják álmaikat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A legmodernebb technológiák – köztük nemrégiben VR-eszközök – felhasználásával zajlik a Wizz magyarországi pilótaképzése is. Évente több mint 200 új pilótát képez ki a légtársaság, az elmúlt 12 hónapban 86 növendék Magyarországon szerezte meg képesítését. Jelenleg 2600 pilóta dolgozik a Wizz Air állományában, további 4000 kiképzését tervezik az évtized végéig.

Több multinacionális vállalattal ellentétben a Wizz Air központja Budapesten található, amely ideális az irodai munkaerő számára. A légitársaság nemrégiben költözött egy új, 8000 négyzetméteres irodaházi területre. A modern környezettel és könnyen megközelíthető belvárosi elhelyezkedéssel a vállalat minden eddiginél kényelmesebb munkavégzést kínál.

(Forrás: Wizz Air)

A Wizz Air összes munkatársa ezeken túl folyamatos és garantált repülőjegy- és egyéb kedvezményeket vehet igénybe magáncélra, illetve családtagjai és barátai számára is.

„Nagyon megtisztelő, hogy több éve nekünk ítélik a Randstad Hungary legjobb munkáltató díját szállítmányozás és logisztika kategóriájában. Ez is jelzi, hogy munkatársaink is értékelik erőfeszítéseinket, amelyeket a munkaerő megszerzése és megtartása érdekében teszünk. A Wizz Air egy nagyon izgalmas iparág kiemelt szereplője, a munkaerő megszerzésére és megtartására ettől függetlenül is rengeteg figyelmet fordítunk. Nálunk nemcsak világszínvonalú légikísérői vagy pilótaképzést kapnak az ide jelentkezők, de több lehetőséget is biztosítunk arra, hogy képezzék magukat, és új kihívásokat keressenek. A Wizz Airnél a határ valóban a csillagos ég” – mondta Jung Veronika, a Wizz Air HR-igazgatója.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!