Afrikába három járat újraindításával, kettő-kettővel pedig Hawaiira és Indiába is visszatér a United Airlines decembertől és jövő tavasztól-nyártól, hiába kedvezőtlenek mindhárom területen a koronavírus-fertőzésekről szóló statisztikák.

Közleményében még maga a légitársaság is merésznek nevezte a döntést, de megfogalmazásuk szerint ideje tenni a járathálózat újraépítése érdekében, mert másképp nem lehet kiszolgálni a koronavírus-járvány ellenére is meglévő keresletet – írta meg a Routes Online.

A United egyik Boeing 787 Dreamliner repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A belföldi járatokon túl ezt a hosszútávú útvonalak fokozatos újranyitásával képzeli el a cég. Decemberben indul a Chicago és Delhi közötti napi járat, versenybe szállva az Air India heti ötszöri összeköttetésével. Ez 2021 tavaszától kiegészül egy San Francisco és Bengaluru közötti kapcsolattal, amely útvonalon egyáltalán nem lesz konkurenciája a légitársaságnak.

Ugyancsak 2021 tavaszától Washingtonból mindjárt két afrikai városba, Accrába és Lagosba nyit új összeköttetést a cég.

Szintén ekkor indulnak újra a New York-Newarkról Johannesburgba közlekedő, továbbá a tavaly indult szezonális járatok Fokvárosba, amivel az amerikai cégek közül magasan a United kínálja a legnagyobb kapacitást a dél-afrikai piacon, és útvonalain nincs közvetlen vetélytársa sem.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A nyári utazási főszezonban a légitársaság nem feledkezik meg a Hawaiin nyaralni vágyó amerikaiakról sem, kifejezetten őket célozzák a Chicago-Kona (KOA, Hawai’i szigeten) és Newark-Maui járatok, amelyek hetente négyszer közlekednek.

Bár az utazók számára ez kényelmes, a koronavírus-terjedése szempontjából ez a legkevésbé sem jó: Indiában éppen világrekordot döntött az egy nap alatt regisztrált új esetek száma, Afrikában pedig a rossz egészségügyi rendszer miatt a regisztráltnál sokszorosan többen lehetnek fertőzöttek.

It's time to get clued in on our new routes! ✈️ 🔍 ✈️ Chicago – New Delhi, India Chicago – Kona, HawaiiNew…

Közzétette: United – 2020. szeptember 9., szerda