Az Air France arra kérte a szakszervezeteket, hogy függesszék fel a már bejelentett sztrájkot, mivel ígéretet tettek arra, hogy javítják a munkavállalók helyzetét. Fizetésemelés azonban egyelőre nem lesz.

Az ATW Online szerint a légitársasági szövetség jelezte a sztrájkoló szakszervezetek felé, hogy addig nem emelik meg a fizetéseket, amíg a Jean-Marc Janaillac lemondása matt kényszerűen felállított ideiglenes testület vezeti a légitársasági csoportot. Azért is kérte ezt a vezetés, mert a nyári csúcsidőszakban még rosszabbul fog járni nem csak a légitársaság, de az utasok is, ha nem indulnak el a járatok.

Jelezték továbbá, hogy Anne-Marie Couderac és Franck Terner ideiglenes vezetők rendkívüli büdzsét állapítottak meg, amelynek terhére rendkívüli intézkedéseket vezetnek be azért, hogy konszolidálják a helyzetet és javítsák a dolgozók munkakörülményeit.

Ez vélhetően nem fogja meghatni az eddig is keményen sztrájkoló szakszervezeteket, akik legutóbb június 23 és 26 közöttre hirdetett meg munkabeszüntetést. A vita még mindig ugyanaz: fizetésemelést szeretnének a dolgozók, de az Air France a jövőbeni terveket és fenntarthatóan nyereséges üzemelését féltve maximum értékmegtartó, vagyis az inflációval megegyező mértékű béremelést akarna adni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A sztrájkhullám az Air France történetétek egyik leghosszabb munkabeszüntetési akciója, február óta összesen 15 napon nem vették fel a munkát a légitársaság egyes dolgozói, ezzel számítások szerint eddig mintegy 400 millió euró kárt okoztak a cégnek.