Airbus A220-asokkal bővíti flottáját az Air Vanuatu, a kis csendes-óceáni orászág négy példányt rendelt az Airbustól.

A gyártó lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a nemzeti légitársaság két 100-as és két 300-as típust rendelt, amelyeket a belföldi és nemzetközi járatok teljesítésére használnak fel. A légitársaság először rendelt az Airbustól, az A220-asnak ők lesznek az első üzemeltetői a csendes-óceáni régióban.

Derek Nice a közlemény szerint amellett, hogy üdvözölte a megállapodás létrejöttét kiemelte, hogy a közelmúltban bejelentett melbourne-i járatot is ezekkel a gépekkel fogják teljesíteni, de a hálózat további fejlesztésében is fontos szerepet szánnak a típusnak.

Grafika: Airbus

Christian Scherer, az Airbus kereskedelmi vezetője szerint jelentős befektetést eszközölt a légitársaság, amellyel nem csak a hatékony üzemelés mellett tették le a voksukat, de a régióban a versenytársaik elé kerülhetnek a gép tulajdonságai miatt.

Vanuatu nemzeti légitársasága hat gépes flottával rendelkezik, egy-egy Boeing 737-es, ATR 72 500-as és 600-as mellett három darab DHC-6 Twin Otter színesíti a gépparkot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Port Vila-i Bauerfiled Nemzetközi Repülőtéren lévő bázisról 26 belföldi és nemzetközi repülőtérre közlekednek a többi közt Ausztráliába, Új-Zélandra, Fiji-szigetekre és Új-Kaledóniába.

A közlemény nem tartalmazta az üzlet piaci áron számolt értékét, az Airbus nyilvános adatai szerint a befektetés 345 millió dollár értékű.