Tizenkét darab új, de még a hagyományos CFM56 hajtóművekkel felszerelt Airbus A320-as (ceo – current engine option) repülőgépet rendelt meg a las vegasi Allegiant Air légitársaság az európai gyártótól.

Grafika: Airbus | © AIRportal.hu

Grafika: Airbus

Bár a légitársaság jelenleg is üzemeltet 15 darab A319-es és 16 darab A320-as repülőgépet, ez az első közvetlen megrendelése az Airbus-tól.

A megrendelt repülőgépek az Allegiant Air McDonnell Douglas MD-83 és MD-88 típusú repülőgépeit helyettesítik majd.

Ez egy újabb lépés a nevadai központú, 1998. óta működő légitársaság életében, hogy 2020-ig teljes mértékben Airbus-gyártmányú keskenytörzsű flottára álljanak át a jövőben.

A cég a flottájában repülő öt darab Boeing 757–200-as repülőgépét 2017-ben tervezi nyugdíjba küldeni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Allegiant Air nem keverendő az angol Jet2 légitársasággal, bár gépeik jelenlegi festésmintája megszólalásig hasonlít egymásra.

A légitársaság az Airbus-megrendeléssel egyidejűleg szavazást hirdetett arról, hogy hogyan módosítsák gépeik festését, a munkavállalók a fenti két mintából választhatnak. (Forrás: Allegiant Air) | © AIRportal.hu

A légitársaság az Airbus-megrendeléssel egyidejűleg szavazást hirdetett arról, hogy hogyan módosítsák gépeik festését, a munkavállalók a fenti két mintából választhatnak. (Forrás: Allegiant Air)