Közzétette 2012-es listaárait az Airbus, amelyből kiderül, hogy az új A320neo típuscsalád árai drágultak a legnagyobb mértékben. A keskenytörzsű repülőgépcsalád árait 6.1%-kal, míg a további típusokét 3.9%-kal növelte az Airbus – adta hírül az európai repülőgépgyár.

Árat emelt az Airbus: az új A320neo típuscsalád repülőgépeit idén már 6.1%-kal drágább listaáron tudják az ügyfelek megrendelni, mint a típus bemutatásának évében, 2011-ben. Az áremelés a többi, így a szélestörzsű típusokat is érinti, amelyek 3.9%-kal lettek drágábbak 2012. január 1-jétől.

Az Air Transport World összefoglalója szerint az új árakról és az Airbus terveiről Hamburgban adott tájékoztatást a vállalat értékesítési igazgatója. John Leahy úgy nyilatkozott, hogy az új ár „a modern és költséghatékony repülőgépcsaládjaink iránti nagy keresletet tükrözi”. Az Airbus 2011. december 31-i adat szerint 4437 repülőgépre szóló rendelést jegyzett. Az elmúlt évben az Airbusnak sikerült az amerikai konkurens fölé kerekednie, mivel nettó piaci részesedése 23 milliárd dollárral haladta meg a Boeingét. Az Airbus a maga 140.5 milliárd dolláros részesedésével 54%-ban birtokolta a piacot.

A sajtótájékoztató kitért az A330-as program jövőjére is: az értékesítési igazgató elmondása szerint, mivel a típus igen jól teljesít, az Airbus fontolóra vette az új szárnyvégtechnológia (sharklet) alkalmazását, vagy a maximális felszállósúly növelést, hogy fenntartsák a kéthajtóműves szélestörzsű típus iránti érdeklődést.

Airbus listaárak 2012

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Forrás: ATW (2012. január 19.) / Airbus Press Center.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!