A híresen munkamániás japánoknak egy cég kitalálta a virtuális hosszú távú repülést: első- vagy üzleti osztályú ülésekben, étellel-itallal lehet „elutazni” Tokióból Párizsba, Rómába, Hawaiira vagy New Yorkba, alig két óra alatt.

A statisztikák szerint a japán dolgozók átlagosan a rendelkezésre álló szabadságuknak csak mintegy felét veszik ki. Ezen próbál segíteni a First Airlines névre keresztelt vállalkozás, az idő és/vagy pénz hiányában utazni nem tudók az aerotelegraph.com híre szerint virtuális repülőúton vehetnek részt, üzleti osztályon 38 eurónyi jenért, első osztályon 45-ért.

A repülőgépkabint idéző helyiségben, Airbus A310-esekről és A340-esekről származó ülésekben 110 percet lehet eltölteni, az „utazás” során „légiutas-kísérők” ételt-italt is felszolgálnak.

Forrás: First Airlines

A monitorokon levetítik a valódi légitársaságoknál is megszokott útvonalat (természetesen gyorsítva), Tokióból Párizsba, Rómába, Hawaiira vagy New Yorkba lehet „repülni”.

Miután az „utasok” lefoglalták a jegyüket, tizenöt perccel az „indulás” előtt kell megjelenniük a helyszínen, egy tokiói kerületben. A „kabinban” helyet foglalva a „légiutas-kísérők” (akik amúgy egykor valóban ilyen munkakörben dolgoztak) biztonsági bemutatót tartanak, majd hajtóműzaj hallható, az étel-ital pedig a célállomásnak megfelelően van összeállítva.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Megérkezéskor” a résztvevők virtuálisvalóság-szemüvegen át a választott célállomáson körül is nézhetnek, például a római Colosseumot is megtekinthetik így.

Forrás: First Airlines