A Lufthansa csak azért nem vette még meg az Alitaliát, mert az olaszokra várnak, a választásoknak ehhez semmi köze – nyilatkozta Carsten Spohr, a Lufthansa-csoport vezérigazgatója.

Az ügy azért került ismét terítékre, mert a Lufthansa szerdai, új arculatát bemutató sajtótájékoztatóján az olasz újságírók felhozták a témát. Carsten Spohr, a Lufthansa-csoport vezérigazgatója arra a kérdésre, hogy mi ez a nagy csend azt mondta, arra várnak, hogy az olaszok lépjenek.

Mint fogalmazott: világossá tették az olasz légitársaságok felügyelő és irányító megbízottaknak, hogy csak egy átstrukturáláson átesett, némileg karcsúsított Alitalia megvételében érdekeltek, amíg ez nem történik meg, addig nincs miről beszélni.

Leszögezte ugyanakkor, hogy az Alitalia a számukra a második legfontosabb európai piacon üzemel, ezért az ország továbbra is érdekes lehet számukra. Idő azonban van, és addig semmilyen döntést nem hoznak, amíg az olasz kormány felé is ismertetett folyamatok le nem zárulnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Egyben leszögezte: semmi köze a csendnek ahhoz, hogy Olaszországban hamarosan választásokat tartanak.

Az olasz kormány eközben a legutóbbi hírek szerint egy amerikai befektetői csoporttal, valamint az easyJettel is tárgyal, úgy tűnik azonban, hogy velük is nehezen jutnak dűlőre. Olaszországban márciusban lesznek parlamenti választások.

Az Alitaliát tavaly május óta irányítják a kormány által delegált felügyelők, ekkor döntött úgy a munkavállalók ellenkezése miatt az Etihad, hogy nem fektet több pénzt az egyébként zsírosan veszteséges olasz cégbe. A társaság azóta is így működik, és úgy tűnik, sikerült gatyába rázni az üzemelést, mivel Európa egyik legpontosabb légitársasága volt 2017-ben a Flightstat felmérése szerint.