Amszterdami indulása előtt nem sokkal foglalták le a jelentős pénzügyi gondokkal küzdő Jet Airways Boeing 777-esét a schipholi repülőtéren, egyelőre nem tudni, hogy az utasok hogyan jutnak el Mumbai-ba.

Újabb epizódhoz érkezett a Jet Airways szenvedéseinek sorozata, de ezúttal az utasok is megitták a levét az indiai légitársaság pénzügyi vergődésének. Szerdán a 9W 232-es járatot teljesítő, 11 éves, az adatbázisok szerint saját tulajdonú, VT-JEW lajstromjelű Boeing 777-300ER gond nélkül megérkezett Amszterdamba kora reggel.

A Mumbaiba induló 9W 321-es járatnak 11.25-kor kellett volna felszállnia, de a repülőtér információi szerint ez nem történt meg.

Később a Times of India azt írta,
egy meg nem nevezett európai szállítmányozó cég tartozásai fejében lefoglalta a gépet és csak akkor hajlandó azt visszaadni, ha a Jet Airways kiegyenlíti a vele szembeni számláit.

Fotó: AIRportal.hu

Az akció szerencsére még az előtt történt, hogy megkezdték az utasok beszállítását, így őket a terminálon érte a hír, hogy járatuk bizonytalan ideig nem fog elindulni. A cikk írásának idején a járatot 18 órás indulásra írták, de még 18.50-kor sem szállt fel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az esetről a Jet Airways szóvivője azt közölte, hogy üzemelési okok miatt nem tud a gép felszállni, az utasok ellátásról gondoskodtak. A járatra minden jegyet eladtak, most azon is dolgoznak, hogy törlés esetén hogyan juttassák el utasaikat Indiába.

Ha ez még nem lett volna elég (emlékezetes, a Malév utolsó reggelén is egy tartozás fejében történő lefoglalás volt az utolsó cseppek egyike), a Jet Airways újabb pofont kapott, de ezúttal Indiában.

Pár órával a gép lefoglalása után ettől teljesen függetlenül az indiai olajvállalat közölte, nem szolgálják ki a Jet gépeit kerozinnal India teljes területén.