Aprópénzt dobott egy utas a China Southern Sanghaj-Kanton járatát teljesítő gép hajtóművébe, öt órát késett emiatt a járat.

A szakemberek éppen a hajtóművet vizsgálják. (Fotó: Airlive.net) | © AIRportal.hu

A szakemberek éppen a hajtóművet vizsgálják.
(Fotó: Airlive.net)

Nem mindennapi eseményre lehettek figyelmesek a China Southern Airlines Sanghajból Kantonba tartó gépének utasai. Az Airlive szakblog beszámolója szerint a beszállítás már javában zajlott, amikor az egyik utas arra lett figyelmes, hogy egy női utas még a beszállítás előtt aprópénzt dobál a járatot teljesítő Airbus A320-as hajtóművébe.

Az esetet a fedélzeten tartózkodók azonnal jelentették, emiatt a beszállítást megszakították és mindenkinek el kellett hagynia a gép fedélzetét.

A földi karbantartók ez után kezdték meg a hajtómű teljes átvizsgálását. Közben kiderült, hogy a 80 éves nő azért dobott aprópénzt a hajtóműbe, hogy szerencsét hozzon neki az útja során.

A szakemberek órákon keresztül keresték a pénzérméket, végül egyet találtak meg a hajtóműben, nyolcat pedig annak környezetében összesen 1,7 jüan (70 forint) értékben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gép végül a menetrendhez képest öt órás késéssel tudott elindulni, és internetes adatbázisok szerint rendben felszállt Sanghajból és biztonságban meg is érkezett Kantonba.