Aranycsempészés miatt tartóztatták le a Singapore Airlines egyik légiutas-kísérőjét, akinél egy kiló aranyat találtak átvizsgálásakor.

A kép illusztráció. (Fotó: Boeing Company)

A Channel News Asia egyéb forrásokat idézve azt írta, hogy a hatóságok azok után vonultak ki Delhiben az Indira Gandhi Nemzetközi Repülőtérre (DEL), hogy jelzést kaptak a csempészésről. Az egyik indiai újság információi szerint a férfi légiutas-kísérőnél 1 kilogramm aranyat találtak, amikor átvizsgálták, amelynek értéke közel 48 ezer dollár.

A nyomozás eddigi adatai szerint a személyzet tagjának egy delhi szállodában kellett volna átadnia az aranyat egy ügynöknek, a csempészésért 380 dollárt kapott volna. Az arany láncokból és karkötőkből álló árut az egyenruhája alatt rejtette el. Az Indian Express szerint a férfi már január 8-án is csempészett így aranyat, de akkor nem kapták el.

A férfitől elkobozták az aranyat, őt magát pedig őrizetbe vették. A Singapore Airlines egyik szóvivője a Channel News Asiának megerősítette, hogy az ő munkavállalójuk érintett az ügyben. A hajózó személyzet tagját hétfőn állították elő a 402-es járatot teljesítő, 9V-SRP lajstromú Boeing 777-200-as fedélzetéről.

Közölte továbbá, hogy a Singapore Airlines minden segítséget megad a hatóságoknak a nyomozás során, az érintett légiutas-kísérőről azonban titoktartási okok miatt nem adhatnak tájékoztatást. Arról csak a nyomozást követően döntenek, hogy indítanak-e fegyelmi eljárást.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.