Kevesebb mint három évvel a típus első példányának 2018-as forgalomba állítása után a Pilatus átadta a PC-24 sugárhajtású üzleti típusának századik példányát.

A svájci székhelyű repülőgépgyártó PC-24-ese immár az összes kontinensen jelen van, a teljes flotta már több mint 33 ezer repült órát teljesített, az üzleti utazások mellett egyes országokban kormányzati szállításokra, valamint betegszállítási feladatokra is használják.

A típus kabinja teljesen sík padlóval rendelkezik, 14,2 köbméter térfogatú, amely kategóriájában és a típus árához viszonyítva nagynak számít, akár tíz utas szállítására is berendezhető.

Forrás: Pilatus

A repülőgépre a kategóriájához képest nagy méretű cargo-ajtót szereltek, a berakodott csomagok az utastérből, repülés közben is hozzáférhetők, emellett az igényekhez igazodva moduláris catering-tárolórendszer is beszerelhető a fedélzetre.

A repülőgépet modern Williams International FJ44-4A típusú hajtóművekkel és fejlett repülésirányító rendszerekkel szerelték fel. A PC-24-es típust úgy tervezték, hogy a rövid futópályával rendelkező reptereken is le- és felszállhasson, sőt rosszabb minőségű burkolattal rendelkező, vagy akár füves, murvás, havas pályákon is üzemelhet, elkerülve a zsúfoltabb repülőtereket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A századik PC-24-est az európai Jetfly Aviation üzleti repülőgépes szolgáltató vette át, amely immár 20 éve üzemeltet Pilatusokat, jelenleg 51 svájci gyártású gép repül a flottájában.

A típus népszerűségét jól mutatja, hogy a gyártó jelenleg 2022. évi átadással tud rendeléseket felvenni.