Folytatódik a konszolidáció az európai üzleti repülőgépes szolgáltatók piacán, a Vista Global bejelentette, hogy megállapodást kötött az Air Hamburg és karbantartó részlege felvásárlásáról.

A Vista a tranzakció lezárását követően azt várja, hogy az Air Hamburg integrációjával a két cég együttes teljesítménye az éves repült órák tekintetében 30 százalékkal növekszik majd.

A felvásárlással 650 dolgozó csatlakozik a Vista-csoporthoz, az ügyletrészét képezi az Air Hamburg charter-üzletága mellett a cég Baden Baden Airparkban működő, EASA Part 145 minősítéssel rendelkező repülőgép-karbantartó egysége, valamint a hamburgi repülőtéren tevékenykedő Executive Handling földi kiszolgáló és VIP-várót üzemeltető divízió is. Utóbbi mostantól a Vista-tagok rendelkezésére áll.

Fotó: AIRportal.hu

Az Air Hamburg tavaly több mint 18 800 járatot szervezett, a teljesített járatok száma alapján a cég a legnagyobb privát repülőgépes üzemeltető lett Európában, a repült órák tekintetében pedig a Vista mögött a második legnagyobb szereplő, évi több mint 35 000 repült órával.

Az észak-németországi cég 44 darab repülőgép üzemeltetésére rendelkezik szerződéssel, köztük Lineage 1000E, Falcon 7X, Legacy 600/650/650E, Legacy 500, Praetor 600, Cessna Citation XLS+, Phenom 300/300E és Cessna Citation CJ3 típusok kapacitását kínálja.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Vistajet 2005-ben kezdte meg működését, és jelenleg több mint 70 business jet kapacitását kínálja ügyfeleinek Európában és a Közel-Keleten. A cég flottájában a Bombardier Global és a Challenger típuscsaládok különböző méretű és hatótávolságú változatai teljesítenek szolgálatot.

A Vista-csoport a közelmúltban sikeresen integrálta már az Apollo Jets, a Talon Air és a Red Wing Aviation nevű üzleti gépes cégeket is.