Átadták a Lufthansa Technik repülőgépmérnöki központját, amely ötven magasan képzett mérnöknek ad munkát Budapesten. Az ünnepélyes átadásra a német társaság ferihegyi hangárjában került sor.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Az új mérnöki központ tevékenységei a Boeing 737-es keskenytörzsű repülőgéptípushoz kapcsolódnak, és felölelik a rendszermérnöki munkát, a műszaki diagnosztikát és gyorsjavítást, a karbantartási program menedzsmentet, valamint egyedi mérnöki feladatok ellátását.

A Lufthansa Technik AG új budapesti mérnökirodájába telepít számos géptípustól független szolgáltatást is, így a repülőgép hajtómű állapotfigyelést, a repülőgépek repülési és megbízhatósági adatainak gyűjtését, és a műszaki dokumentációs szolgáltatást.

Az ünnepélyes megnyitón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, hogy a gazdaság és az ipar új korszakba lép, amelyben a high-tech, a digitalizáció és a közlekedés automatizálása játszik fő szerepet.

Ebben a Lufthansa az egyik zászlós hajó és csak azok az országok lehetnek sikeresek ebben az új korszakban, amelyek jó partneri kapcsolatot alakítanak ki az ilyen vezető vállalatokkal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a központ Budapestre kerülésével a magyarok a világ élvonalába kerülnek, mert olyan feladatokat látnak majd el, amelyet a világon csak nagyon kevés helyen. Magyarországnak fontos a Lufthansa csoport jelenléte és bővülése, és kifejezetten nyitott rá, hogy támogasson minden jövőbeni együttműködést is.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója emlékeztetett, hogy a cég 15 éve van Budapesten, 2000-ben vegyesvállalatként kezdtek el működni, 2010-ben pedig újabb 15 évre kötöttek szerződést a Budapest Airporttal.

Az elmúlt időszakban a Lufthansa Technik a magyar légiközlekedés, a repülőtér és Magyarország megbízható partnere lett – tette hozzá.

Thomas Stügel, a Lufthansa karbantartásért felelős cégcsoportjának vezetője azt mondta, úttörő lépésnek számít, hogy Németországon kívülre telepítettek egy támogató területet és kiemelten fontosnak nevezte, hogy fenntartható pályán kell tartani az ágazat fejlődését.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!