A Changi reptér számos alkalommal nyerte el a világ legjobbja címet, az üzemeltető a kibővített és modernizált 2-es terminál újranyitásával még magasabbra tette a lécet.

Három és fél évig tartó bővítési munkálatokat követően, a tervezettnél korábban nyitott újra az épületegyüttes, így újra négy terminál szolgálja ki az utasokat.

A 21 000 négyzetméterrel bővült terminál évi ötmillió utassal növeli – a járvány előtti forgalmát a becslések szerint már jövőre elérő – Changi kapacitását, így a reptér évi 90 millió utast lesz képes kiszolgálni.

A terminál infrastruktúráját modern technológiákkal újították meg, amelyek tovább növelik a kapacitást és javítják az utazási élményt, például önkiszolgáló utasfelvételi és poggyászfeladási pontokkal, továbbá automatizált, valamint a fogyatékkal élőket és a kisgyermekkel utazókat segítő útlevélellenőrzési sávokkal.

Az utasokat csúcstechnológiával elkápráztató terminál dizájnját a természet ihlette.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Egyik legfontosabb eleme az indulási csarnok központi részén látható, függőleges kerttel körülvett, 14 méter magas digitális vízesés, a The Wonderfall, valamint a tranzitterületen belüli Dreamscape nevű kert, amely felett a napszakhoz igazodó színárnyalatokban pompázó digitális égbolt látható. A terminálok földi és légi oldali csarnokaiban kibővült kiskereskedelmi és vendéglátó üzletek kínálata várja az utasokat.