A jeles dátum mindkettő fél számára emlékezetes, hiszen a Boeing büszkén adhatja át az első Charlestonban összeszerelt repülőgépét, míg az Air India tovább bővítheti flottáját az amerikai gyár új, nagyrészt kompozit anyagokból készült gépével.

A dél-karolinai gyár igazgatóhelyettese, Jack Jones a sajtótájékoztatón elmondta, hogy mindössze három év alatt a Boeing felépítette az új létesítményt, valamint összeszerelte, és át is adta az első repülőgépet. Ez egy hatalmas elismerés az üzem összes dolgozójának, valamint a beszállítóknak, befektetőknek, és azon légitársaságoknak, akiknek folyamatos visszajelzése és támogatása nélkül nem tudnának azon a szinten működni, illetve azt a minőséget nyújtani, mint amit az új 787-es képvisel.

A munkálatok még 2009 novemberében kezdődtek meg, míg az első repülőgép összeszerelést 2011 nyarán kezdték meg. Mint ahogy már arról korábban beszámoltunk, a repülőgép idén májusban emelkedett először a levegőbe.

Az Air India-t K.M. Unni képviselte: ” Nagyon örülünk, hogy a mi légitársaságunk lehet az első, aki az új összeszerelő üzemből kapja meg az új repülőgépet. A Dreamliner egy nagyszerű repülőgép, nagyszerű technológiával és gazdasági mutatókkal rendelkezik, így tökéletesen megfelel hosszú távú terveinknek.

A mai napon átnyújtott példány a 28-ik 787-es, mely menetrendszerinti forgalomba áll a világon. A dél-karolinai cég tervei szerint a gyártósor 2013-ra már havi 3 darab Dreamlinert szerel majd össze.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air India Dreamlinere felszállás közben | © AIRportal.hu

Az Air India Dreamlinere felszállás közben

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!