Átvette a világ első áruszállító változatú ATR 72-600-asát a FedEx Express.

A típusra még 2017-ben írták alá a szerződést, amely 30 példány fix megrendelése mellett további 20 repülőgépre opciós jogot is biztosít az amerikai vállalatnak.

A FedEx első ATR 72-600-asa. (Forrás: ATR)

A most átadott példány az írországi Shannon repülőterén csatlakozik a flottához, ahol az ASL Airlines Ireland üzemelteti majd. A légitársaság 2000. óta a FedEx ATR-jeinek egyik európai üzemeltetője, a FedEx Express Feeder tagjaként.

Az ATR 72-600F a 75 köbméternyi rakterében akár 9 tonna árut is szállíthat. A típus nagy méretű rakodóajtóval rendelkezik, amelyen keresztül könnyen mozgathatók mind az ömlesztett áruk, mind a paletták és konténerek.

Az ATR 72-600F raktere. (Forrás: ATR)

Utóbbiakból 5 darab 88” x 108” palettát vagy hét LD3 konténert lehet a fedélzeten rögzíteni. A pilóták munkáját pedig a legújabb (Standard 3) avionikai csomag segíti.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A FedEx immár több, mint 40 ATR-t üzemeltet a flottájában, amelyből az új repülőgépek érkezésével két kiöregedő ATR-t a madridi repülőtér tűzoltóságának adományoznak, ahol azokat oktatásra, gyakorlatozásra használhatják majd.