Átvette flottája legújabb büszkeségét az American Eagle, a Kanadában gyártott Bombardier CRJ900 NextGen a Dallas Fort Worth nemzetközi repülőtéren mutatkozott be a légitársaság alkalmazottainak és a sajtó képviselőinek.

Az American Airlines Group égisze alatt működő PSA Airlines lesz ennek a példánynak és a még megrendelt 29 társának a valódi üzemeltetője, ám a gépekre a jól csengő American Eagle logója kerül felfestésre. A felek közötti opciós megállapodás értelmében a PSA Airlines további 40 gépet rendelhet a flottája bővítésének céljából.

A CRJ900 NextGen a korábbi CRJ900-hoz képest 5,5 százalékos üzemanyag megtakarítást ígér, ami a súlycsökkentésnek és a jobb hatásfokkal üzemelő hajtóműveknek köszönhető. A takarékosságot nem befolyásoló ám a gépek könnyebb üzemeltetését elősegítő fejlesztéseket is kapott a NextGen, ezek közé tartozik a Rockwell Collins gyártmányú Pro Line IV típusú glass cockpit avionika, mely hat képernyőn keresztül jeleníti meg a repülési adatokat, ezzel megkönnyítve a pilóták munkáját. Az utasokra is gondoltak a Bombardier mérnökei, az ő komfortjukat a nagyméretű fej fölötti poggyászrekeszek, a nagyobb ablakok és a LED technológiás kabinvilágítás növeli.

A CRJ900 NextGen, American Eagle festésben. (Forrás: Bombardier Aircraft) | © AIRportal.hu

A CRJ900 NextGen, American Eagle festésben. (Forrás: Bombardier Aircraft)


A PSA két osztályos elrendezésben 76 üléses konfigurációban rendelte a gépeit, mely egyébként egyosztályosan akár 90 utast is szállíthatna. A 6 első osztályú és 70 turista osztályú ülés elrendezés oka, a városok között gyakran ingázó üzleti utasok igényeinek és kényelmének kielégítése és ezzel a profit növelése.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A PSA Airlines flottája kizárólag a Bombardier CRJ családjának típusaiból áll, ezek közül 35 CRJ200-as, 15 darab CRJ701-es és a most átadott egy darab CRJ900 NextGen, amelyhez hamarosan újabb 900-asok érkeznek.

A gép menetrend szerinti első útja júniusban lesz, de hogy hová teljesít először járatot azt még nem lehet tudni, addigra a most ideiglenes C-GWGQ kanadai lajstromot is eltüntetik és amerikai regisztrációs számot kap a CRJ900 NextGen.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!