Megérkezett Oslóba az új alapítású Norse Atlantic Airways első Boeing 787-9 Dreamlinere, amelyet a város egyik legnagyobb parkjáról neveztek el. Áprilisig várhatóan az összes gép megérkezik.

A Norwegian Air Shuttle egykori alapítója, Bjorn Kjos új légitársasága ugyanazzal próbálkozik, amivel a Norwegian majdnem csődbe ment: észak-atlanti járatokat akarnak üzemeltetni diszkont modellben.

Ehhez a cég 15 darab Boeing 787 Dreamlinert szerez be, amelyeket a BOC Aviationtől lízingelnek.

Az első példányt hétfőn repülték át Varsóból, az egyelőre OE-LNY lajstromjelű gép adatbázisok szerint bár 2019. júliusi gyártású, még nem repültek vele kereskedelmi forgalomban.

Fotó: Norse Atlantic / Malcolm Nason A kép illusztráció.

Legyártása után Glasgow-ban tárolták, mivel ekkor eredeti üzemeltetője, a Norwegian már nagyon nehéz anyagi körülmények között működött. A koronavírus-járvány miatt aztán a cég vissza is mondta a lízingszerződést, ekkor Shannonba, majd Varsóba repülték át, innen került most Oslóba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Norse Atlantic a tervek szerint 2022 tavaszán indítja el első járatát, addig minden repülőgép megérkezik a bázisra, és ott tárolják majd őket. A légitársaság kedvezőbb, nem fix, hanem használatarányos bérleti díjban állapodott meg.

Bjorn Tore Larsen vezérigazgató szerint a transzatlanti piac a járvány után újra ugyanolyan ígéretes, az üzleti utasok és turisták körében is népszerű lesz, mint 2019-ben, erre építik az üzleti stratégiájukat.

Eközben a társaság folytatja a toborzást, jelenleg 25 féle álláshely nyitott, tervek szerint 1600 embert foglalkoztatnak majd, eddig közlésük szerint több ezren jelentkeztek a légitársaság álláshirdetéseire.