Az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. hangárjában nyitották meg pénteken az 5. Modern Gyárak Éjszakája rendezvényt, amelyhez 88 vállalkozás csatlakozott 53 településen 17 ágazatból.

Az elmúlt évtizedben erős hazai vállalkozások jöttek létre, munkát és megélhetést adva családoknak, számukra is jó lehetőség a Modern Gyárak Éjszakája, amelyet öt éve azért hoztak létre, hogy megismertessék az érdeklődőkkel a jövő munkahelyeit, a világ élvonalába tartozó technológiákat – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken az 5. Modern Gyárak Éjszakája megnyitóján.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. telephelyén tartott eseményen György László kiemelte, az elmúlt öt év alatt több mint 20 ezer érdeklődő látogatta meg a programokat, az idén a Modern Gyárak Éjszakája rendezvényhez 88 vállalkozás csatlakozott 53 településen 17 ágazatból.

Hozzátette, az idén a program keretében az érdeklődők virtuálisan vagy személyesen tekinthetik meg azokat a példaértékű vállalatokat, amelyek egyedi megoldásokkal, digitalizációval, automatizált termelési folyamatokkal, a jövő technológiájának alkalmazásával felveszik a versenyt nemzetközi vetélytársaikkal, és ezzel képesek hosszú távon stabil munkahelyeket, növekvő béreket biztosítani a munkavállalóknak.

György László szólt arról, hogy a Modern Gyárak Éjszakája és a hasonló programok – köztük a Modern Mintaüzem Program – is hozzájárulnak ahhoz, hogy az ország a vállalkozásokkal közösen megnyerje a 2020-as évtizedet is, hasonlóan a 2010-es évtizedhez.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Demény Árpád, az Aeroplex Közép-európai Légijármű Műszaki Központ Kft. ügyvezető igazgatója (b) és György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár a Modern Gyárak éjszakájának megnyitóján a Liszt Ferenc-repülőtéren, a kft. telephelyén 2021. november 12-én. MTI/Máthé Zoltán

Kiemelte, hogy az elmúlt tíz év volt a magyar gazdaságtörténet leghosszabb és legnagyobb gazdasági növekedési periódusa az elmúlt száz évben. A vállalkozásokkal közösen 1 millió munkahelyet hoztak létre, cél ezek megerősítése, és további új munkahelyek, „a jövő munkahelyeinek” létrehozása.

A megnyitónak helyszínt adó Aeroplex Kft.-ről szólva az államtitkár elmondta, a társaság nagy nemzetközi légitársaságoknak végez repülőgép-javítást, -karbantartást, ami mutatja, hogy egy 100 százalékban állami tulajdonban lévő társaság is lehet nemzetközileg versenyképes.

Demény Árpád, az Aeroplex Közép-európai Légijármű Műszaki Központ Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, cégük stratégiájának alappillére a 21. századi technológiák, innovációk, termelési folyamatok alkalmazása.