A francia légitársaság lesz a 2024. július 24 és augusztus 11 között Párizsban megrendezendő nyári olimpiai, majd augusztus 28-tól szeptember 8-ig tartó paralimpiai játékok hivatalos légitársasága.

Az Air France az olimpiát rendező bizottsággal 2016 óta működik együtt, ekkor adták be a pályázatot a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz a 2024-es rendezvényre. A partneri szerződés hivatalos aláírása után a légitársaság megkezdte a felkészülést a jövő nyári eseményre. Ennek részeként olyan tervet dolgoznak ki, amely kiemelt figyelmet fordít a mobilitásukban korlátozottakra, fogyatékossággal élőkre, akik a Saphir elnevezésű assistance szolgáltatást vehetik igénybe.

Emellett a szakemberek megkezdik a repülőgépek csomagterének felkészítését is, ugyanis az olimpiára többféle, nem szokványos csomag is érkezik majd, egyebek között gerelyek, ugrórudak, kajakok, kerékpárok, kerekesszékek, sőt, még a szörfdeszkák is a raktérbe kerülnek.

Fotó: AIRportal.hu

Az Air France az utasfelvételben is segítséget nyújt majd, ezt a folyamatot a Seine-Saint-Denis-ben lévő olimpiai faluból is el lehet majd végezni, a repülőtérre pedig külön útvonalat biztosítanak a sportolóknak és az apparátusnak.

Anne Rigail, az Air France vezérigazgatója azt mondta, a siker érdekében már hónapokkal ezelőtt, a jövő nyári menetrend tervezésekor megkezdték a felkészülést az olimpiai játékokra, és a több mint 38 ezer munkavállaló büszkén áll a feladat elé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!