Az Egyesült Államok kötelező koronavírus-tesztelést ír elő minden Kínából érkező utazóra – jelentette be az amerikai közegészségügyi hatóság szerdán.

Az intézkedés január 5-én lép életbe, és minden 2 évnél idősebb beutazóra érvényes, aki Kínából érkezik, és az amerikai állampolgárokra is vonatkozik. Az utazóknak két napnál nem régebbi negatív koronavírus-teszttel kell rendelkezniük, és azt a repülőgépre szállás előtt kell bemutatniuk.

Az Amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (US Centers for Disease Control and Prevention) közleménye szerint a szigorítást a Kínában tapasztalt növekvő fertőzésszám miatt vezetik be, ugyanakkor arra hivatkozik, hogy kevés pontos és átlátható információ áll rendelkezésre a távol-keleti országból, az ott előforduló vírusvariánsokat is beleértve.

Fotó: AIRportal.hu

Ezek az adatok kritikusan fontosak a járvány terjedésének figyelemmel követése szempontjából annak érdekében, hogy mérsékelhessék az új vírusvariánsok bejutását az országba – hívta fel a figyelmet a járványügyi hivatal.

Amint korábban megírtuk, Kína csaknem három év után, január 8-án megnyitja határait Kína, és megszűnik az eddig kötelező ötnapos hatósági karantén a beutazók számára. Olaszország pedig elrendelte a Kínából érkező utasok számára a kötelező Covid-tesztet, miután a karácsonyi ünnepekre az országba érkező kínai légi utasok több mint fele pozitívnak bizonyult a milánói Malpensa repülőtéren.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.