Csaknem három év után, január 8-án megnyitja határait Kína, és megszűnik az eddig kötelező ötnapos hatósági karantén a beutazók számára.

A döntést azt követően hozta meg az ország vezetése, hogy a közelmúltbeli tüntetéshullám után eltörölték a szigorú zéró-covid politikát, és szabadjára engedték a vírus terjedését.

Január 8-tól a beutazóknak már nem kell öt napig a hatóságok által szigorúan felügyelt karanténszállókon tartózkodni (korábban 7+3 nap volt), mindössze az érkezés előtt 48 órával elvégzett negatív eredményű PCR-teszt elegendő a belépéshez.

A szigorú beutazási korlátozások eltörlésével megnyílik a lehetőség a kínai légitársaságok előtt, hogy visszaépítsék nemzetközi útvonalhálózatukat, a külföldi cégek pedig újraindítsák járataikat az országba.

Fotó: AIRportal.hu

A folyamatot ugyanakkor hátráltathatja, hogy a korlátozások és lezárások eltörlésével a járvány az ország több metropoliszában is elszabadult, emiatt például Japán kötelező tesztelést rendelt el a Kínából érkezőkkel szemben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kötelező karantén eltörlését követően várhatóan az Air China Budapest – Peking járata esetében sem lesz szükség a tiencsini kitérőre, emellett a többi útvonalon (Sanghaj, Csungking) is megindulhat a járatszámok sűrítése, és akár további útvonalak is be- illetve visszakerülhetnek a Liszt Ferenc reptér kínálatába.