November 18-án járatokat indít az Air China Csungking és Budapest között.

Az Air China november 18-tól hetente egyszer, pénteki napokon közlekedik majd az útvonalon.

A járatokat a légitársaság Airbus A330-300-as repülőgépei teljesítik, amelyek fedélzetén 30 business, 16 prémium turista és 255 turista osztályú ülőhely található.

A CA 435-ös számú járatok helyi idő szerint 10 óra 15 perckor szállnak fel a csungkingi Jiangbei nemzetközi repülőtérről (CKG), és 11 óra 45 perces repülést követően 15 órakor érkeznek meg Budapestre.

Visszafelé CA 436-os járatszámmal 17 órakor indulnak Csungkingba, ahová 10 óra 45 perces repülést követően másnap 10 óra 45 perckor érkeznek meg a feltöltött menetrend szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Illusztráció. A légitársaság egyik Airbus A330-200-as repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu)

A világjárványt megelőzően ezen az útvonalon 2019 december végétől a Hainan Airlines teljesített járatokat, azonban 2020 február elején felfüggesztették az üzemelést.

A kínai CAAC News légiközlekedési hírekkel foglalkozó oldal azt írta, hogy Budapest mellett november elején Szöulba, Dubajba és Ho Si Minh-városba is elindítja járatait Csungkingból az Air China.

A közlés hozzáteszi, hogy a Jiangbei repülőtér a helyi hatóságokkal együttműködésben dolgozik a nemzetközi utasszállító járatok rendezett újraindításán, az ezekre és a beutazókra vonatkozó szabályoknak megfelelve.

Mint ismert, Kínában még mindig a zéró Covid-politika van érvényben, amelynek része, hogy a külföldről beutazók egészségügyi ellenőrzésen esnek át, valamint 7+3 napos karantén kötelező a számukra.

Az Air China szeptember vége óta hetente egy alkalommal, csütörtökönként már repül Budapestre Pekingből Airbus A330-200-as repülőgépeivel, visszafelé pedig hosszú, tiencsini kitérővel közlekedik. Ezen útvonal újraindulását már a nyáron beharangozták, azonban a járványhullámok felfutása miatt csak szeptember 22 óta közlekedik stabilan a heti egy járat.

Amint arról beszámoltunk, november 11-én újraindítja közvetlen, menetrend szerinti utasszállító járatait a Shanghai Airlines a Sanghaj-Putung repülőtér és Budapest között.