Hasonlóan a hazánkba üzemelő más kínai légitársaságokhoz, a Hainan Airlines is felfüggeszti március végéig a budapesti járatait.

Február 7. és március 27. között felfüggeszti a Csungking-Budapest járatait a Hainan Airlines, írta ki szombaton a légitársaság közlésére hivatkozva közösségi oldalán a Budapest Airport.

(Fotó: AIRportal.hu)

Az üzemeltető azt tanácsolja, az érintett utasok forduljanak a céghez. Mint tegnap megírtuk, a Magyarországra üzemelő Shanghai Airlines úgy döntött, hogy március végéig felfüggeszti a Sanghajból Hszianon és Csengtun át fővárosunkba közlekedő járatait, a közvetlen sanghaji útvonalon viszont továbbra is közlekedik.

A Hainan Airlines sok év után tért vissza a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, épp csak a közelmúltban, tavaly év végétől heti két járattal összekötve Budapestet a több mint 30 millió lakosú csungkingi térséggel.

Ahogy a Shanghai Airlines esetében, a járatok felfüggesztéséről szóló értesítés ezúttal sem tért ki arra, hogy milyen okból határozott így a légitársaság. Nyilvánvalóan a koronavírus-járvány miatt visszaesett foglalások, a kínaiak csoportos utazását érintő tilalom állhat a háttérben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Budapest Airport ma közölte azt is, hogy a 2-es terminál monitorjain és kihelyezett plakátokon háromnyelvű tájékoztató kampányt indítottak.

Forrás: Budapest Airport

Az információs felületeken a koronavírusról és a megelőzésére tett javaslatokról olvashatnak az utasok magyar, angol és kínai nyelven.

Ezeken arra kérik az embereket, hogy ha valaki a repülőn légszőszervi betegségre utaló tüneteket észlel magán, azonnal értesítse a személyzetet, ne hagyja el a repteret, hanem értesítse az orvosi ügyeletet, illetve a megelőzési módokat is felvázolják (kézmosás, arc védelme).

Ismert, hatósági döntés értelmében tegnap óta minden, Kínából érkező utast ellenőriz a Liszt Ferenc-reptéren az egészségügyi személyzet.

Szintén a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hír, hogy újabb légitársaságok függesztették fel Kínába irányuló járataikat: az American, a United és a Delta sem közlekedik a szárazföldi területekre március, illetve utóbbi április végéig. Az AP hírügynökség szerint az American és a United a hongkongi járatait fenntartja.

A Qatar Airways február 3. hétfőtől szintén felfüggesztette a Kínába közlekedő járatait, az Emirates pedig csökkenti a kapacitást érintett útvonalain.