Március végéig felfüggeszti Csengtu-Budapest és Hszian-Budapest járatait a Shanghai Airlines, ezt a Budapest Airport tette közzé a légitársaságtól származó információk alapján.

A Shanghai Airlines közlése szerint a Sanghaj-Csengtu-Budapest járatot február 4. és március 28. között, a Sanghaj-Hszian-Budapest járatot február 6. és március 26. között függeszti fel a cég.

A közvetlen Sanghaj-Budapest járat viszont megmarad, az eredeti menetrend szerint közlekedik.

Az érintett utasok forduljanak a légitársasághoz – javasolta a repteret üzemeltető Budapest Airport.

A közlés nem tért ki arra, hogy milyen okból határozott így a légitársaság, azonban vélhetően a koronavírus-járvány miatt visszaesett foglalások, a kínaiak csoportos utazásokat érintő tilalom állhat a háttérben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
(Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

Amint korábban megírtuk, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón kérdésre válaszolva kilátásba helyezte a Magyarország és Kína közti járatok esetleges felfüggesztését. Jelezte még, hogy a repülőtereken és az érzékeny belépési pontokon további technikai eszközök felszerelése várható, hogy kiszűrjék az országba lázasan érkezőket.

Az Egészségügyi Világszervezet csütörtök este bejelentette, hogy nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetté nyilvánította a tüdőgyulladás-járványt.

Budapestre öt kínai reptérről, hetente 11 menetrend szerinti közvetlen utasszállító járaton összesen több mint 3000 széket kínálnak (beutazó irányban) a magyar fővárosba a légitársaságok.

Amint korábban megírtuk, az Air China hetente háromszor érkezik Ferihegyre Pekingből minszki közbenső leszállással. A Shanghai Airlines Sanghajból a hét három napján közvetlenül, valamint heti kétszer Hszian és heti egyszer Csengtu érintésével repül Budapestre. A Hainan Airlines pedig heti két járattal Csungkingot köti össze Feriheggyel.