Hivatalosan is köszöntötték a Shanghai Airlines két új budapesti járatát január 16-án, amelyek 2019 utolsó napjaiban közlekedtek először.

Mint arról korábban beszámoltunk, a China Eastern Airlines leányvállalata heti két-két új járatot jelentett be: az FM809/810-es Sanghaj – Hszian – Budapest – Hszian – Sanghaj útvonalon, az FM 813/814-es járatok Sanghaj – Csengtu – Budapest – Csengtu – Sanghaj útvonalon közlekednek. A Hsziant érintő gépek hétfőn és csütörtökön, a Csengtu érintésével repülők pedig kedden és szombaton közlekednek az eredeti bejelentés szerint.

A csengtui járat ezzel szemben jelenleg csak kedden repül, de
az AIRportal.hu repülőtéri forrásai szerint a légitársaság legkésőbb a márciusi menetrendváltással átáll a heti két járatra ezen a vonalon is, így a Shanghai Airlines Boeing 787-9 Dreamlinerei már a hét minden napján repülnek majd Budapestre.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren január 16-án megtartott ünnepélyes fogadáson Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a két új járattal Budapest lett Kínával légi úton a legjobban összekötött kelet-közép-európai város, mivel most már heti 13 járat áll rendelkezésre, Prágához képest 35 százalékkal több kapacitást biztosítanak a légitársaságok a magyar fővárosba.

Tavaly 220 ezer kínai utas érkezett a magyar főváros repterére, a járathálózat fejlesztésével idén újabb bővülésre számítanak – tette hozzá. Emlékeztetett arra is, hogy a Budapest Airport az elmúlt időszakban több, a kínai utasoknak szóló szolgáltatást vezetett be: elérhetővé tették a Kínában népszerű fizetési módokat, és kínai feliratokkal is bővítették az utastájékoztatást.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta: a járatok megnyitása a kormány keleti nyitás politikájának köszönhető, és nemcsak a turizmus, de a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok fellendülését is várják ettől.

Beszélt arról is, hogy Kína a világ legnagyobb küldő országa, ezért mindenkinek érdeke, hogy egyre több kínai turista és befektetés érkezzen Magyarországra. Reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az ide látogató kínai turisták száma a mainak a többszörösére emelkedik.

Csie Csiu, a China Eastern Airlines regionális vezetője azt hangsúlyozta, hogy légitársasága forgalom alapján a világ 10 legnagyobbja között van, 2019-ben 130 millió utast szállítottak, és sanghaji központjukból a világ minden tájára üzemeltetnek járatokat.

(Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

Bemutatjuk a Shanghai Airlines Boeing 787-9 Dreamlinerének fedélzetét