A Shanghai Airlines 2019. június 7-én nyitotta meg budapesti járatát. Bemutatjuk a járatot teljesítő Boeing 787-9 Dreamliner fedélzetét.

Mint arról beszámoltunk, a China Eastern Group leánycége a Shanghai Airlines június 7-én, pénteken nyitotta meg Shanghaj Pudong – Budapest járatát, amelyet a légitársaság legmodernebb gépével, Boeing 787-9 Dreamlinerekkel szolgál ki.

A légitársaság négyosztályos (hivatalosan három) konfigurációban üzemelteti a repülőgéptípust. A fedélzeten négy utas első-, huszonhat üzleti osztályon foglalhat helyet. A turista osztályon 28 utas megnövelt komfortot kínáló prémium economy, 227 normál turista osztályú ülésen foglalhat helyet.

A nyitójáratot a légitársaság B-1112 lajstromjelű Boeing 787-9 Dreamlinere teljesítette, amely pénteken reggel 6 óra előtt nem sokkal szállt le Ferihegyen. (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

A fedélzeten gyári konfiguráció szerint minden ülés fedélzeti szórakoztatórendszerrel szereltek fel, amelyen a teljes repülőút időtartama alatt játszhatnak, filmeket nézhetnek, illetve követhetik a repülőgép aktuális helyzetét az utasok.

Az első és business osztályon utazók teljes értékű ággyá alakítható ülésen repülhetnek a kényelmesebb pihenés érdekében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Emellett mindkét magasabb osztályon a Factorydesign által tervezett és gyártott, bőr borítású ülések kényelmét élvezhetik a vastagabb pénztárcájú utasok, akiknek nagyméretű kijelző mellett egy kisebb, tablet szerű egység, valamint kihajtható asztal is a rendelkezésükre áll saját, jól elszeparált személyes terükben.

Az új generációs szélestörzsű ablakainak árnyékolását a típusnál megszokott módon mindenhol elektronikusan, nyomógombok segítségével állíthatják az utasok, ez azonban központilag felülírható a le -és felszállások idejére.

A még jobb komfortérzet érdekében pedig a kabinban teljes hosszában LED-es, majdnem teljes RGB-színtartományon változtatható színű világítást telepítettek. Ennek megfelelő alkalmazásával az utasok az budapestihez hasonló éjszakai járatokon jobban tudnak pihenni, az érkezéskor beállított kékesebb árnyalatú, hidegebb színek hatására pedig könnyebben, pihentebb érzéssel ébrednek fel kiszállás előtt.

Szintén az egész gépben jellemzőek a nagyméretű mennyezeti csomagtároló rekeszek, amelyekbe akár a méretesebb kézicsomagok mellett is több kabát pakolható be a téli utak alkalmával.

Galéria a Shanghai Airlines Boeing 787-9-esének fedélzetéről, és a budapesti járat megnyitójáról