Ismét elindítja a több mint két éve felfüggesztett járatát Peking és Budapest között az Air China, július 7-től – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a hivatalos Facebook-oldalán.

Az MTI azt írta, hogy tárcavezető bejegyzésében arra emlékeztetett: több mint két éve, hogy a koronavírus első hullámai alapjaiban rengették meg a világot. Országok zártak be, kereskedelmi láncok szakadtak meg, vagy éppenséggel légi összeköttetések szűntek meg.

A világjárvány olyan kihívás volt, amellyel minden országnak meg kellett küzdenie, hogy napról napra, hétről hétre és hónapról hónapra nyerjük vissza régi életünket – tette hozzá.

„Magyarország ebben jól helytállt, így most már világviszonylatban is folyamatosan építhetjük vissza mindazt, amit a vírus elvett tőlünk. Ennek mérföldköve most az Air China döntése, ami alapján a kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július 7-től újra közvetlen menetrend szerinti repülőjárat köti össze a két fővárost” – olvasható a bejegyzésben.

A légitársaság weboldalán elérhető adatok szerint Airbus A330-as repülőgépei július 7-től hetente egy alkalommal, csütörtökönként közlekednek Peking és Budapest között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

A CA 719-es járat helyi idő szerint 14 órakor indul a pekingi Capital nemzetközi repülőtér 3-as termináljáról, Budapestre pedig itteni idő szerint 19 órakor érkezik meg.

Visszafelé CA 720-as járatszámmal 21 óra 35-kor indul, de a foglalási rendszer szerint nem közvetlenül Pekingbe, hanem Tiencsinbe, amelyet „tranzit megállóként” mutat az Air China oldala.

A menetidő Budapestről Pekingbe a repült útvonaltól függően várható 10-12 óra helyett 31 óra 25 perc. Vélhetően Tiencsinben a járvány miatti előírásoknak megfelelő tesztelés és/vagy karantén indokolja a szokásosnál hosszabb menetidőt.

Szijjártó Péter közlése szerint a bejelentés komoly jelentőséggel bír a magyar gazdaság szempontjából is, hiszen mind a turizmus, mind a kereskedelem hatalmas lendületet kap azzal, hogy Budapest ismét közvetlenül elérhetővé válik a kínai fővárosból. Bejegyzésében a miniszter felidézte: „több mint hét évvel ezelőtt, 2015. május 1-jén fogadtuk az Air China első közvetlen Peking-Budapest járatát, amely a későbbiekben is nagy sikerrel üzemelt.