Az Európai Unió schengeni övezetének országaival szemben március 13. éjféltől elrendelt beutazási tilalomhoz hasonló korlátozást jelentett be az amerikai kormányzat az Egyesült Királyságból és Írországból érkező utasokkal szemben.

Az Egyesült Királyságból és Írországból keleti parti idő szerint március 17-én (kedd) nulla órától nem léphetnek be azok, akik nem rendelkeznek amerikai állampolgársággal vagy letelepedési engedéllyel.

Az Egyesült Államokba visszatérő állampolgárok csak a kijelölt 13 repülőtérre érkezhetnek, ahol kikérdezik és megvizsgálják őket, valamint karanténba kell vonulniuk Mike Pence alelnök bejelentése szerint.

Amint korábban megírtuk, Donald Trump elnök csütörtök hajnalban kiadott rendelete szerint megtiltják a belépést az USA területére az összes olyan külföldi számára, aki a belépési szándékot megelőzően 14 nappal az Európai Unió meghatározott országaiban, köztük Magyarországon járt. Az elnöki rendelet március 13-án keleti-parti idő szerint 23 óra 59 perckor lépett életbe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.