Február 4-től új szabályzat lép érvénybe a feladott poggyászokra az Emirates turista osztályán utazók számára.

Forrás: Emirates

A korábbi, az Emirates április-májusi budapesti menetrend változásairól szóló cikkünkben már írtunk arról, hogy megváltozik az Emirates feladott poggyászokra vonatkozó szabályzata. Tekintettel a szerkesztőségünkhöz érkező sok-sok kérdésre a témával kapcsolatban, talán érdemes erről külön, és részletesebben is beszámolnunk.

Az Emirates azon utasai, akik február 4. után vásárolnak jegyet a légitársaság turista (economy) osztályára, már az új szabályokkal fognak találkozni.

Az Economy Flex tarifa továbbra is 30, a Flex Plus pedig 35 kilós poggyászt engedélyez. A business és első osztályokra szóló jegyeknél szintén nincs változás, ugyanúgy 40, illetve 50 kilogramm az ingyenesen feladható poggyász, mint eddig.

Azonban az Economy két alsó tarifa-kategóriájában egyaránt 5 kilogrammal csökken a feladható poggyász elfogadott tömege.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Special tarifájú economy-jegyhez a korábbi 20 kilogramm helyett már csak 15 kilogrammos, a Saver kategóriához pedig 30 helyett 25 kilogrammos feladható poggyász jár.

Az Emirates új poggyászszabályzata (Forrás: Emirates)

Az Emirates súlykeretet, úgynevezett weight conceptet alkalmaz járatain (kivéve az amerikai és afrikai útvonalakon), tehát az utas akárhány darab poggyászt feladhat, csak a meghatározott maximális tömegbe bele kell férnie a poggyászainak.

Az Amerikába és Afrikába közlekedő járatokon alkalmazott szabályok eddig is eltértek.

A kézipoggyászok esetében nincs változás, turista osztályon egy darab, maximum 553820 

Aranyszabály, hogy érdemes indulás előtt ellenőrizni a poggyász tömegét, illetve a megvásárolt repülőjegy feltételeit, hogy ne a repülőtéren érje az utast meglepetés az új szabályok miatt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Ryanair és a Wizz Air is változtatott a feladott poggyászok körüli szabályozásokon. A két low-cost légitársaság a feladott csomagok és a priority boarding (azaz a nagyobb kézipoggyászt tartalmazó elsőbbségi beszállítás) árán is változtatott.