Az Emirates együttműködik az Uberrel, hogy a nyáron Dubajba utazók számára kedvezményes vagy teljesen ingyenes repülőtéri transzfereket biztosítson.

Az ajánlat csak abban az esetben érvényes, ha Economy Flex vagy Economy Flex Plus típusú repülőjegyet vásárolunk június 2-a és július 31-e között, augusztus 31-ig tartó utazási dátumra.

A Flex Plus utasok összesen két ingyenes Uber-repülőtéri transzfert vehetnek igénybe a város bármely pontjáról a repülőtérre vagy fordítva maximum 120 dirhám, azaz körülbelül 9500 forint értékben. A Flex típusú repülőjegyet vásárló utasok ezzel szemben 50%-os kedvezményre jogosultak maximum 60 dirhám (4700 forint) értékben utanként.

Az Economy Flex osztály a második árkategóriájú osztály a légitársaság járatain az Economy Saver után, melynek több előnye is van a Saver-hez képest: 5 kilóval nehezebb, azaz 30 kilós feladott poggyászt tartalmaz, ezenkívül 10 ezer forinttal kevesebbet, 40 ezer forintot kell fizetni a járat módosításáért, valamint a visszatérítés is engedélyezett, amennyiben 80 ezer forintot fizetünk érte.

A Flex Plus kategória még magasabb rugalmasságot biztosít: itt díjmentes a módosítás és a visszatérítés is, valamint a feladott poggyász maximum 35 kilogrammos lehet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Az Emirates-Uber együttműködés által akár ingyenesen is megoldható a reptérről városba való bejutás legkényelmesebb módja (forrás: Pixabay)

A távolság a Dubaji Nemzetközi Repülőtér és a városközpont között csupán 5 kilométer, azonban a legtöbb hotel ennél sokkal távolabb található, 20-40 kilométerre.

Az Uberen kívül taxival, metróval vagy busszal is be lehet jutni a városba. A buszos transzfer ára csupán 2 dollártól kezdődik, de a végállomástól függően hosszú lehet, akár 1 óra 20 perc. A metró ennél valamivel gyorsabb és szintén 2 dollártól indul.

Az Emirates-Uber ajánlat csak abban az esetben érvényes, ha az Emirates saját honlapján végezzük a foglalást.