Újabb funkciókkal bővült a Qatar Airways applikációja, így még kevesebb személyes kontaktusra van szükség az utazás alatt.

Az applikáció új, könnyebben átlátható és kezelhető felhasználói felületet, valamint személyre szabott kezdőképernyőt kapott, és bővült a „My Trips” funkcióval, amelynek segítségével szinte minden, az utazással kapcsolatos dolgot el lehet intézni pusztán néhány gombnyomással.

Az utasok mostantól online elvégezhetik a becsekkolást, előre lefoglalhatják az ülőhelyeket, kiválaszthatják a fedélzeten elfogyasztani kívánt menüt, letölthetik a beszállókártyát, és a feladott csomaghoz szintén letölthetik a poggyászcímkét.

A Qatar megújult applikációja (Fotó: Qatar Airways)

A kameraeszköz lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fényképeket készítsenek útlevelükről vagy bankkártyájukról anélkül, hogy be kellene gépelniük az adatokat.

Az alkalmazás járatinformációs értesítéseket is megjelenít, valamint az indulás előtt lekérdezhetők az úti céllal kapcsolatos legfontosabb információk és az is, hogy milyen vízum és beutazási szabályok vonatkoznak az utasra a célországban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az alkalmazás immár arab nyelven is használható.

A Qatar Airways Privilege Club tagok az applikáció letöltésekor ezer Qmiles-szal gazdagodnak.

A légitársaság flexibilis jegy-átfoglalást kínál utasainak az év végéig, mint korábban megírtuk, az utasoknak arcmaszkot és arcvédő pajzsot is viselniük kell a fedélzeten.