Még az év végéig megnyílhat a ferihegyi repülőtérre épített szálloda, a 145 szobás létesítményben 350 négyzetméternyi konferenciaterem is lesz.

Fotó: Budapest Airport | © AIRportal.hu

Fotó: Budapest Airport

Rohamtempóban zajlik a repülőtéri szálloda építése, a tavaly szeptemberi alapkőletétel után májusban már a bokrétaünnepséget tartották meg, azaz az épület elérte legmagasabb pontját is. A terveknek megfelelően halad minden, így még ebben az évben fogadhatják az első szállóvendégeket.

Az ünnepségen Noah Steinberg, az ingatlanfejlesztő Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy Ferihegy régi lemaradását törleszti azzal, hogy megnyílik a reptéri szálloda, mivel azon kevés fővárosi repülőterek körébe tartozott, ahol nem volt ilyen létesítmény. Ezért a beruházás a repülőtér, és a térség életében rendkívül fontos, de a turizmus és a gazdaság is hasznos fog húzni a repülőtérhez kötött szállodából.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója beszédében azt hangsúlyozta, hogy a budapesti légikikötő üzemeltetője tíz évvel ezelőtt kezdte meg a létesítmény fejlesztését, hogy a régió vezető repülőterévé váljon. Ebben az időszakban összesen 110 milliárd forintot fordított az infrastruktúra fejlesztésére, bővítésére.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szálloda már egy újabb program, a BUD2020 fejlesztési terv része, amelynek keretében 50 milliárd forintot költ a Budapest Airport további fejlesztésekre, például az 1-es futópálya felújítására, parkolóhely-bővítésre is. Ezeket Jost Lammers elmondása szerint az elmúlt években tapasztalt forgalombővülés is indokolja a fejlesztést: az elmúlt három évben nagyjából évi egymillió utassal, azaz 10 százalék fölötti rátával bővült az utasforgalom, amely az európai átlag kétszerese.

A szállodát az Accor Hotelshez tartozó ibis fogja üzemeltetni, az 5200 négyzetméteres épületben 145 szoba és 320 négyzetméternyi konferencia rendezésére alkalmas helyiség lesz. Az új létesítményt elsősorban üzleti szállodának szánják, de az üzemeltető szeretné kiszolgálni azokat a turistákat is, akiknek valamilyen oknál fogva Budapesten kellett maradniuk

A normál szobák nagyjából 16, a nyolc darab apartman szoba pedig 36 négyzetméteres lesz. Korábbi becslések szerint átlagosan 1-1,5 éjszakát tölthetnek majd itt a vendégek. A szállodát a Market Zrt építi fel, a teljes projekt 3,2 milliárd forintba kerül.

Képgaléria a repülőtéri szállodáról

Forrás: Budapest Airport