Az olasz szakszervezettel is megegyezett a Ryanair, miután az érdekképviselet a szavazáson elfogadta a légicég kollektív szerződésre vonatkozó ajánlatát.

Az ír ultrafapados légitársaság a honlapján közölte, hogy az olasz ANPAC (Associazione Nazionale Professionale Aviazione Civile) polgári légiközlekedési szakszervezet a szavazáson jelentős többséggel elfogadta azt a megállapodás-tervezetet, amelyet még augusztus 9-én fogalmazott meg a légicég, illetve az érdekképviselet.

Ennek értelmében új kollektív szerződés lép életbe az olasz Ryanair alkalmazottaknál, bár ennek tartalmáról a társaság nem adott felvilágosítást.

A légitársaság üdvözölte, hogy a nagy európai piacaik közül elsőként Olaszországban sikerült új kollektív szerződést kötni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az olaszokkal kötött megállapodás előtt az ír pilótákat tömörítő FORSA szakszervezettel is sikerült megállapodásra jutnia a Michael O’Leary vezette cégnek, bár a szavazás végeredményére ott még várni kell. A cég azonban reményét fejezte ki, hogy az írekkel is dűlőre jutnak. A Ryanair jelezte, hogy a napokban tárgyal a brit, spanyol és német szakszervezetek képviselőivel és ezekben az országokban is új kollektív szerződésről állapodhatnak meg.

A Ryanair története két legkomolyabb sztrájkán van túl, a nyári időszakban két alkalommal is több mint 400 járatot kellett törölni, mert a spanyol, belga, olasz, ír, svéd, német és olasz pilóták munkabeszüntetési akciót kezdeményeztek.

Mindezt azok után, hogy a Rynair engedve a nyomásnak kénytelen volt elismerni az országokban működő szakszervezeteket.