A magyar, kétszemélyes, oktató és sportrepülőgépeket fejlesztő, gyártó és forgalmazó vállalat Magyarország legnagyobb karácsonyfáját rajzolta Magyarország egére és a virtuális radarok képernyőjére 2019. december 18-án, szerdán – közölte lapunkkal a Magnus Aircraft.

Vári Gyula főpilóta, Horváth Hanna, Faragó Pista és Fábián Gábor berepülőpilóták két Magnus Fusion 212 repülőgéppel kötelékben repülik le a speciális útvonalat, amelynek köszönhetően egy karácsonyfa forma látható a repülőgépeket nyilvánosan élőben követő applikációban, a Flightradar24.com oldalon.

A vállalat belső szabályzata szerint a berepülő pilótáknak kötelező ’útvonal-repülést’ is gyakorolniuk, így ez a speciális alkalom is egyike az ilyen készségmegőrző gyakorlatoknak.

A karácsonyfa törzse Pécsnél, míg a csúcsa Siófok magasságában látható, a teljes útvonal 358 km lesz, több mint 20 fordulóval, és közel 2 órát vett igénybe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Fusion repülőgép-kötelék útvonala ezen a linken játszható vissza.

A magyar fejlesztésű Fusion 212 kialakításának, szerkezetének és gazdaságos üzemeltetési igényeinek köszönhetően ideális oktatógép, mely alkalmas az upset recovery training (vagyis kontrollálatlan repülési helyzetek elkerülése) megnevezésű, baleset-megelőzési céllal létrehozott nemzetközi programban való felhasználásra is.