Balesetet szenvedett az Air Niugini Boeing 737-800-asa a leszálláskor Weno-Chuuk szigetén, a repülőgép 145 méterre a pályától a tengerben állt meg, az összes fedélzeten tartózkodót sikerült kimenekíteni.

Balesetet szenvedett az Air Niugini Boeing 737-800-as repülőgépe a mikronéziai Weno-Chuuk szigetén.

A P2-PXE repülőgép a Pohnpei Airport-ról teljesítette a légitársaság belföldi járatát 36 utassal és 11 fős személyzettel a fedélzetén.

Az Airways Magazin első információi szerint a repülőgép a leszállást követően mintegy 145 méterrel túlfutott a sziget mindössze 1.830 méter hosszú futópályáján és a tengerben állt meg.

Későbbi értesülések viszont arról szólnak, hogy
a repülőgép viharos időjárásban, rossz látási viszonyok között a silklópálya alá süllyedt és a futópálya előtt vízre szállt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőgép egy darabig a víz tetején úszott, majd süllyedni kezdett.

A fedélzeten tartózkodókat mind sikerült kimenekíteni a repülőgépből, számos helyi lakos, a saját csónakjával segítette a mentési munkálatokat.

A balesetet szenvedett repülőgépet 2005-ben gyártották, korábban az Air India Express flottájában repült, majd 2013-ban került át az Air Niugini-hez, Pápua Új-Guinea nemzeti légitársasághoz.

More pics from the Air Niugini crash that crashed in the lagoon this morning upon approach at the Chuuk International…

Közzétette: Bill Davis – 2018. szeptember 27., csütörtök

Air Niuguini just crashed on approach to the Chuuk Airport. Reports that everyone onboard were able to evacuate safely….

Közzétette: Jonah Kovii Hainrick – 2018. szeptember 27., csütörtök

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!