A Viktória-tó partján lévő Bukoba repterének megközelítése során balesetet szenvedett, és a vízbe süllyedt a Precision Air ATR 42-500 típusú repülőgépe vasárnap a reggeli órákban, a fedélzeten 43 ember tartózkodott, 19-en életüket vesztették.

Az 5H-PWF lajstromjelű, 12 éves turbólégcsavaros repülőgép a PW 494-es belföldi járatot teljesítette a tanzániai Dar es-Salaam repülőteréről a Viktória-tó nyugati partján fekvő Bukobába az Aviation Safety Network adatlapja szerint.

Az elsődleges információk alapján a baleset a repülőtér 31-es jelű futópályájának megközelítése során történt, az 1385 méter hosszú pálya küszöbe 130 méterre van a parttól. A hatóságok közlése szerint az esemény időpontjában kedvezőtlen volt az időjárás a repülőtéren, esett az eső és alacsony volt a látótávolság.

A helyszíni fotók tanúsága szerint a repülőgép a part közvetlen közelében részben a sekély vízbe süllyedt, az ATR törzse elmerült, csak a farokrész teteje és a függőleges vezérsík látszott ki a tóból.

A beszámolók szerint a fedélzeten 39 utas és 4 fős személyzet tartózkodott, az első értesülések szerint nem volt halálos áldozat, de később a légitársaság közölte, hogy
19-en életüket veszítették a balesetben, 24 túlélőt sikerült kimenteni a repülőgépből.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.