Balesetet szenvedett egy McDonnell Douglas MD-87-es a houstoni Waller County-repülőtér közelében, az üzleti gépként használt utasszállító kiégett, de mindenki túlélte a balesetet.

Sajtóértesülések szerint a repülőgép az üzleti forgalom kiszolgálására használt légikikötő 36-os jelű futópályájáról hajtotta végre a felszállást, de nem tudott időben elemelkedni, és túlfutott.

Az MD-87-es átszakította a repülőtér kerítését, illetve elektromos vezetékeket is, aztán mintegy 500 méterre a futópálya végétől állt meg.

A hatóságok közölték: a fedélzeten 21 fő tartózkodott (18 utas és 3 fős személyzet), akik időben el tudták hagyni a gép fedélzetét, két sérültet kellett kórházba szállítani, de senki nem veszítette életét a balesetben.

A helyszíni felvételek szerint az MD-87-es repülőgép roncsa teljesen kiégett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az N987AK lajstromjelű, 1987-ben gyártott, a 987 INVESTMENTS LLC cég üzemeltetésében lévő gép érintett a balesetben, korábban a Finnair, majd az Aeromexico flottájában repült. A McDonnell Douglas MD-87-es kétosztályos elrendezésben 130 utas szállítására képes, közepes méretű utasszállító repülőgép, ezt a példányt vállalati vezetők szállítására használta üzemeltetője.