Egy kezes öszvér sétált be a tel-avivi Ben Gurion repülőtér 1-es termináljába a minap, semmilyen azonosítót nem találtak rajta, így ha nem jelentkezik a gazdája, örökbe lehet fogadni.

Nem megy ritkaságszámba a világon, hogy egy-egy repülőtéren feltűnik valamilyen állat. A kisebb madarak szokásos vendégei a termináloknak (lád verebek a ferihegyi SkyCourtban), de megesik, hogy a repülőtér területére véletlenül bejut valamilyen vadállat, sőt olyan is, hogy valamilyen szervezet oktatási céllal szállít állatokat a repülőtérre. És akkor a „pszichológiai támogatást nyújtó” pávákról és malacokról még nem is beszéltünk.

A tel-avivi Ben Gurion repülőtéren szerdán egy gazdátlanul sétáló öszvért fedeztek fel, bár ez nem volt olyan nehéz, mivel az utasok közül igencsak kitűnt termetével.

A Times of Israel szerint nem tudni, hogy háziállat hogyan került a repülőtérre vagy ki lehet a gazdája, ugyanis sem mikrochipet, sem más azonosítót nem találtak rajta.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Már csak azért sem, mert az öszvér kifejezetten nyugodt és barátságos volt, az emberekre rá sem hederített, amikor megpróbált átjutni a biztonsági ellenőrzésen.

Később szakemberek befogták, a videó tanúsága alapján egykedvűen tűrte az eseményeket. Az orvosok megállapították, hogy jó fizikai állapotban lévő, 4 év körüli állatról van szó, ha a gazdája nem jelentkezik, örökbe lehet fogadni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!