Sok repülőtéren találkozhatunk rendőr vagy éppen bombakereső kutyákkal, az viszont ritkább, hogy a poggyászfeladó pult mellett élő aligátorok fogadják az utazókat.

New Orleansban különleges módját választották az egyik leggyakoribb helyi állat népszerűsítésének: bébi aligátorokat vittek a repülőtérre, hogy az utasok szelfiket készíthessenek velük, a bátrabbak pedig akár meg is simogathatják őket.

Különleges állattal találkozhat az, aki jó időben tartózkodik a Louis Armstrong New Orleans Nemzetközi Reptéren, ugyanis a helyi természetvédelmi intézmény aligátor bébikkel igyekszik népszerűsíteni az állam vadon élő állatait.

Forrás: Facebook

A repülőtérre érkező utasok péntek délutánonként találkozhatnak az állatokkal, készíthetnek velük közös képet, de arra is lehetőség van, hogy megfogják vagy megsimogassák a bébiket.

Az Audubon Nature Institute természetvédelmi szervezet egyszerre két aligátorral érkezik a helyszínre, amelyek három év alattiak, és nagyjából egy méter hosszúak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Louisianában rengeteg vad aligátor él, a szervezet ezzel a programmal azt is szeretné elérni, hogy a helyiek és a városba utazók jobban megismerjék a környék vadvilágát.

Az államba látogatók részt vehetnek különböző aligátoros túrákon, aligátorbőrből készült termékeket vásárolhatnak, illetve meg is kóstolhatják az állat húsából készült ételeket.

A szervezet a reptéren igyekszik minél több információval ellátni az utasokat az állam ikonikus állatáról, ezért tovább folytatják a különleges akciójukat.

Aki a New Orleansban jár, ne felejtsen el képet készíteni a bébi aligátorokkal!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!