Gyorsabbá tennék az érkező utasok kezelését és lerövidítenék az induló utasok sorban állását Philadelphia repterén, ahol arcfelismerő rendszert tesztelnek.

A repülőtér az induló utasok körében, január 21-től 45 napon át próbaüzemben vizsgálja a biometrikus azonosítást három, nemzetközi járatokat kiszolgáló beszállókapunál.

Az arcfelismerő rendszer által készített képet az eszköz összehasonlítja az utas okmányán található fotóval, így végzi el az azonosítást.

A biometrikus azonosítási rendszer gyorsabbá teheti a vámkezelési folyamatot (forrás: Philadelphia Airport)

A repülőtér vezérigazgatója elmondta, hogy az USA vám és határőrizeti feladatokat ellátó  szervével (CBP) és a légitársasági partnerekkel folytatott közös munka a repülőtér biztonság iránti elkötelezettségét bizonyítja. Az induló nemzetközi utasok számára a philadelphiai repülőtér építi ki az arcfelismerő rendszert, míg az érkező utasok azonosításához szükséges rendszert a CBP telepíti.

Az A15-ös, A16-os és A17-es kapuknál három különböző biometrikus rendszert fognak tesztelni (veriScan, NEC, SITA) a Qatar, a Lufthansa, a British Airways és az American Airlines járatain.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A próbaidőszak során az utasnak a beszállókapunál lévő iPad vagy tablet elé kell állnia, hogy az fotót készíthessen róla és összehasonlíthassa a rendszerben tárolt fotóval. Amennyiben ez sikeresen megtörtént, az utas áthaladhat a kapun. 

A tesztben a rendszer használatával kapcsolatos utasításokat digitális kijelzőn fogják megjeleníteni, amely várhatóan növeli a hatékonyságot az átvilágítási folyamat során. 

A próbaidőszak végeztével részletes elemzés alapján fogják eldönteni, hogy a három rendszer közül melyik bizonyult a legjobbnak, de ezt követően a kiválasztott bevezetése akár egy évbe is telhet.