Bővíti az érintésmentes és okostechnológiák alkalmazását járatai fedélzetén és a Dubaji Nemzetközi Reptéren az Emirates, a légitársaság tapasztalatai szerint az utasok gyorsan megszokták és megkedvelték az új megoldásokat.

A légitársaság közleménye emlékeztet arra, hogy érintésmentes utasfelvételi és poggyászleadó pultjai tavaly szeptemberben debütáltak a Dubaji Nemzetközi Reptéren (DXB), a kioszkokat az utasok mobiltelefonjaikkal vagy tabletjeikkel irányíthatják, anélkül, hogy meg kellene érinteniük a képernyőt.

Az utasok a kioszkoknál becsekkolhatnak, megkaphatják beszállókártyájukat, kiválaszthatják ülőhelyüket, és feladhatják poggyászaikat. Az érintésmentes szolgáltatások körét további opciókkal is bővítették, így a kioszkoknál már az olyan kiegészítő szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, mint például az extrapoggyász-feladás.

Forrás: Emirates

2021 júliusában és augusztusában több mint 568 000 utas élt az érintésmentes szolgáltatás nyújtotta előnyökkel, hiszen így elkerülhették a sorban állást, illetve egyenesen az útlevél-ellenőrzéshez mehettek.

Az utasok pozitív visszajelzését követően az Emirates szeptemberben további hat érintésmentes check-in és poggyászfeladó kioszkot helyezett el a First és Business Class check-in területén.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A reptér bejáratától a gép ajtajáig – megállás nélkül

Az utasok a Dubaji Nemzetközi Repülőtéren ezt követően akár az úgynevezett biometrikus útvonalat is választhatják, ahol a legújabb arcfelismerő technológiát alkalmazzák több mint 30 biometrikus kamera segítségével.

Az Emirates utasai becsekkolhatnak járatukra, elintézhetik a beutazáshoz kapcsolódó adminisztrációt, beléphetnek az Emirates Lounge-ba, és felszállhatnak a gép fedélzetére – mindezt úgy, hogy csak végigsétálnak a repülőtéren.

Mióta az Emirates bevezette újításait, már több mint 58 000 utas vette igénybe a kényelmes, érintésmentes és biztonságos belépési lehetőséget az Emirates Lounge-ba, és több mint 380 000 utas próbálta ki a biometrikus kapukat.

Forrás: Emirates

Érintésmentes fedélzeti élmény

Az okos és érintésmentes megoldások sora a fedélzeten a digitális menüvel folytatódik, amely elérhető az Emirates mobiltelefonos alkalmazásán keresztül, így az utasok az ételkínálatot saját telefonjukon böngészhetik online és offline módban is. Az ételeket szigorú higiéniai előírások keretei között készítik és szolgálják fel a járatokon.

Emellett az Emirates-app segítségével az utasok összeállíthatják filmes és zenei lejátszási listájukat is a fedélzeti szórakoztató rendszer, az ICE több mint 4 500 csatornájának kínálatából, majd ezt szinkronizálni tudják az ülésükhöz tartozó képernyővel. Az utasok saját okoseszközükkel ezt követően a csatornaváltást is irányítani tudják.

A dubaji belépéshez a negatív PCR-teszteredmény mellett nem szükséges vakcinaigazolvány. Azon utazók, akik Dubajból érkeznek Magyarországra, és védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, karanténkötelezettség nélkül léphetnek be az országba.

Forrás: Emirates