Barcelona könnyen a turisták szívébe lopja magát, hiszen remek kikapcsolódási lehetőségeket kínál télen és nyáron egyaránt. 

A katalán főváros a magyar turisták körében is népszerű, hiszen három fapados légitársaság is üzemeltet ide járatot Budapestről (Wizz Air, Ryanair és Vueling). 

Barcelona legnépszerűbb turistalátványosságainak megtekintéséhez belépőjegy váltása szükséges, de vannak időpontok, amikor egyes helyekre díjmentes a belépés és akad néhány ingyenesen megtekinthető, ugyanakkor szintén kihagyhatatlan látnivaló is a városban. Ezeket gyűjtöttük most össze.

Montjuic-erőd

A 18. századi katonai erődítmény a Montjuic-hegy tetején, amelynek várfalairól 360 fokos kilátás nyílik Barcelonára: a Sagrada Famíliától kezdve a barcelonai kikötőig mindent lehet látni. Érdemes a felvonóval (Téléféric de Montjuic) felmenni, így út közben is gyönyörködhetünk a panorámában. Az erődbe alapesetben 5 euróba kerül a belépő, azonban minden vasárnap délután 3 órától és minden hónap első vasárnapján ingyenes a belépés.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Güell park 

A Gaudí által tervezett parkban különleges szobrokat, egzotikus növényeket és izgalmas építményeket tekinthetünk meg, minden turista számára kötelező látnivaló. A park legnagyobb részébe ingyenesen léphetnek be a turisták, azonban a legtöbb fotóról visszatekintő részbe 10 euróba kerül a belépő. Van egy módja annak, hogy ezt a költséget is elkerüljük: ha nyitás előtt, reggel 7 óra körül, vagy zárás után, este 9 körül érkezünk meg, akkor nem kell belépőt fizetni. 

A Güell park legszebb részébe csak korán reggel vagy késő este juthatunk be ingyen (forrás: pixabay)

Magic Fountain 

Barcelona mágikus szökőkútja esti fényshowjával vonzza oda a látogatókat, amely ingyenesen megtekinthető. A műsor során a fény, a zene, a színek és a vízmozgás varázslatos kombinációjának lehetünk szemtanúi. Az egyetlen hátránya ennek az eseménynek a tömeg, főleg a nyári időszakban, ezért érdemes időben érkezni, ha közvetlen közelről szeretnénk megcsodálni a showt. A fényshow órarendje itt tekinthető meg

A mágikus szökőkút esti fényjátéka kihagyhatatlan ingyenes látnivaló (forrás: pixabay)

La Boquería piac

Bárhová is utazunk, a helyi piacok közül érdemes legalább egyet meglátogatni, hiszen így szemtanúi lehetünk a helyiek mozgalmas, mindennapi életének. Színes, hangos, nyüzsgő piacként ismert a La Boquería, amelybe természetesen nem kell belépőt fizetni. A piacon ugyan túlárazott termékekbe is belefuthatunk, de a 2-3 euróba kerülő, friss gyümölcsökből készült italt és gyümölcssalátát nem szabad kihagyni. 

Katedrális

A Barcelona gótikus negyedében fekvő katedrális a város egyik legnépszerűbb látnivalója. Itt található Szent Eulália, Barcelona egyik védőszentjének kriptája, aki a legenda szerint 13 éves korában mártírhalált halt a rómaiak keze által. A katedrális legkülönösebb része kétségkívül a kolostor, ahol 13 fehér ludat nevelnek Eulália tiszteletére. A katedrális hétköznaponként 8.30-tól 12.30-ig, majd 17.45-től 19.30-ig, hétvégente pedig 8.30-tól 12.30-ig és 17.15-től 20.00 óráig ingyenesen látogatható, ezeken az időintervallumokon kívül 7 euró a belépő. 

Barcelona gótikus stílusú katedrálisába meghatározott időintervallumokban lehet ingyenesen belépni (forrás: pixabay)