A szerda délutáni és csütörtök esti brüsszeli Ryanair-járatokat törölték a fapados társaság sztrájkja miatt, a katalán városba szerdán és csütörtökön sem fog elindulni az esti gép, míg a brüsszeli esti járatok csak csütörtökön nem járnak majd.

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint a szerdai menetrendből a 19.50-kor érkező FR8394-es, illetve emiatt a 20.15-kor visszainduló FR8393-as járatot kellett törölni.

Csütörtökön emellett a 19.55-kor érkező FR8416-os, illetve a 20.00-kor landoló FR8424-es járat nem fog közlekedni, és a járatpár másik fele, a 20.20-kor induló FR8415-ös, illetve a 20.25-kor felszálló FR8423-as járat sem közlekedik.

Az ír fadapos légitársaság története legnagyobb sztrájkját éli meg, a spanyol, a portugál és a belga hajózó személyzet sem veszi fel a munkát szerdán és csütörtökön. Emiatt a légitársaság 300 járatot töröl.

Az MTI szerint a belga piacon járataik 70 százalékát kénytelenek törölni, de a budapesti járatokat ez nem érinti, viszont késésekre kell készülni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Ryanair

A légitársaság eddig nem ismerte el a szakszervezeteket, de a tavaly októberi járattörlések bejelentése után több országban is lettek olyan szakszervezetek, amelyeket a légicég elismer és hajlandó velük tárgyalni.

Részben ennek is köszönhető a mostani sztrájk, amelyet a hajózó személyzet a munkakörülmények miatt indított. Elmondásuk szerint ugyanis még ivóvizet is csak pénzért vehetnek a fedélzeten, és egyebek közt a különböző országokban dolgozók a saját hazájuk jogrendszere szerinti, és nem ír munkavállalói szerződést szeretnének.

A Ryanair természetesen minden jogalap nélkülinek nevezte a munkabeszüntetési akciót, amely szerinte csak arra jó, hogy több ezer család nyaralásába rondítson bele, és azt bizonygatta, hogy a Ryanair alkalmazottak jobban keresnek, mint a versenytársak munkavállalói. Emellett kirúgásokkal is megfenyegették a sztrájra készülő dolgozókat.