Airbus A380-800-as óriásgéppel közlekedik Bécsbe az Emirates. A légitársaság már régóta szeretett volna az osztrák fővárosba is a világ legnagyobb utasszállítójával repülni, de erre eddig nem volt mód, sőt most is csak egyszer lesz, ugyanis a május 26-i járat az Emirates ausztriai jelenlétének tízedik évfordulójának szóló egyszeri, ünnepi alkalom lesz.

Az Emirates 2004 májusában jelent meg az osztrák légiközlekedési piacon, amikor is elindította első járatait Dubaj és Bécs között, amelyek kezdetben heti négyszer, majd napjainkban már heti tizenháromszori sűrűséggel közlekednek Boeing 777-300ER típusú szélestörzsű gépekkel, de az évek során fordult itt meg Airbus A330-as, A340-es típus is a légitársaság színeiben.

Az Emirates már korábban tervbe vette, hogy Bécsbe is a világ legnagyobb, mintegy 500 utas szállítására képes utasgépével repüljön, de az osztrák légügyi hatóság erre nem adott engedélyt, többek közt védendő a nemzeti légitársaság, az Austrian Airlines piaci érdekeit.

Tekintettel azonban az Emirates kérésére, hogy méltó mód szeretnék megünnepelni 10. éves jubileumukat, most egy egyszeri alkalom erejéig a légügyi hatóság és a Vienna International Airport, mint a bécsi légikikötő üzemeltetője is hozzájárult az óriásgép érkezéséhez, amely a tervek szerint május 26-án esedékes. Ezzel az Emirates lehet az első légitársaság a reptér történetében, amely menetrendszerű járattal, tervezetten közlekedik Airbus A380-assal Bécsbe.

Érkezés – Indulás
A május 26-ra, hétfőre tervezett bécsi Emirates A380-800-as a menetrend szerint 17:15-kor indul Dubajból és 21:10-kor érkezik Bécsbe, ahonnan vissza, másnap 00:20-kor veszi útját és reggel 08:00-kor landol ismét Dubajban.

Gyakorló járat, gépkeresztelő, valamint kényszerű útmegszakítás alkalmával Bécs már fogadott A380-ast, legelőször 2010-ben, de menetrendszerű üzemben még nem érkezett és indult innen Superjumbo, így nagy alkalom lesz ez a májusi, várhatóan nagy érdeklődésre is fog számot tartani, és az Emirates már előre is bocsátotta, hogy remélik, egyszer megnyílnak a kapuk és rendszeresen is repülhetnek ezzel a típussal ide.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Emirates egyébként a világ legnagyobb A380-as üzemeltetője, flottája jelenleg 47 darab ilyen típust számlál. A gépek fedélzete három-osztályos elrendezésben működik, Economy, Business és First szolgáltatást nyújtva, a konkrét székezéstől függően 489-517 utasszállítási kapacitással.

Az idei évben két új európai célponttal is bővült az Emirates A380-asainak útvonalhálózata, immáron Zürich és Barcelona is rendszeres fogadói a dubaji Superjumbóknak. Budapestre, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre eddig egyszer érkezett A380-as, 2011. október 2-án, amikor a Lufthansa hozta el gépét (D-AIMF) egy európai bemutató körút keretében.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!